maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 2: Joulukadulla

Käyn joka vuosi Tampereen joulukadun avajaisissa. Aluksi joukot ympärillä lisääntyivät, kun lapsiluku täydentyi. Nyt viime vuosina on seura ollut hiipumaan päin, sillä teinit eivät tahdo näyttäytyä moisessa nolossa tapahtumassa äitinsä kanssa. Minusta joulukatua ei avata yhtään liian aikaisin. Jokainen itseään kunnioittava organisaattori aloittaa valmistelut ajoissa ja ennen joulukuuta minulla on mietittynä jo pienetkin yksityiskohdat seuraavasta joulusta ja suurin osa lahjoistakin ostettuna.Tänä vuonna Tampereen joulukadun avajaisissa puhalteli vielä myrskytuuli, mutta ilma oli aurinkoinen, ei siis kovin suomalainen joulusää. Kun keskustorin joulupuu on tsekattu, katsatetaan markettien jouluikkunat, tänä vuonna Sokoksella oli paras, sillä tykkään Koiramäen tyypeistä.


Jouluparaatista tulee aina symppisvaikutelma, niin tänäkin vuonna. Päivään kuuluvat myös glögit Stockmannilla ja kierros kirjakaupassa.


Ja tietysti on pakko bongata pukki. Tänä vuonna niitä nähtiin 2 kpl. Nuorinkin lapsi perääntyy jo nolona pukin nähdessään. Jep, meille ei vietetä enää ns. lapsiperheiden jouluja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti