torstai 12. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 12: Lahjashoppailujen kaava

Tässä kuvallinen tarina joulushoppingeista tältä vuodelta, lähes vastaavanlainen operaatio suoritettu jo kolme kertaa, joten uskallan luvata, että toimii.

Kohta 1. Ajoitus,
valitsen aina kaupankäynnillisesti hiljaisen arki-illan, koska olen epäsosiaalinen introvertti :) no, ainakin inhoan ihmisjoukkoja ja olen stanallisen kärsimätön jonottaja.

Tänä vuonna tuo torstai 5.12. oli kerrassaan oivallinen valinta. Kaupunki illalla hiljainen, suuret ruuhkat tosin ruokaputiikeissa, mutta en sinne aikonut suunnatakaan.


Kohta 2. Asenne
Joulushoppingeille lähdetään alkuillasta, syöneenä, mutta ei ähkyisenä, mukavissa vaatteissa ja reippain mielin. Heti kun alkaa harmittaa tai usko loppua, lääkitään itseä rentoutumalla mukavissa kuppiloissa. Tämä on erityityisen tärkeä kohta, jos on tullut roudattua mukaan miespuolinen henkilö.

Pysähdystuokiot pistävät myös alitajunnan käyntiin ja lasillisen äärellä saattaa saada hyviä ideoita. Okei, joskus myös huonoja ideoita.

Kohta 3, Muista
Shoppailuja varten on koottu mukaan ne kaikki alennuslipukkeet, jotka on postilaatikosta tipahdelleet viime viikkojen aikana ja ensiksi suunnataan tietysti niille apajille. Minä ainakin, koska olen pihi.

Sillä tavalla on ajat muuttuneet tämän diginatiivi-genrationin kanssa, että lahjatoiveet ovat mulla kuvina whatsapissa. Siellä on tarkemmat tiedot, kuten koot ja värit. Jos teini on halunnut varmistua, että varmasti menee oikein, on joukossa myös tarkentavia ääniviestejä. "Pukille" tämä on helppoa, tietyt yllätysmomentumit tässä kyllä karisee.


Kun nälkä yllättää, sitten tapaksille. Pizza ei toimi, koska siitä tulee liian ähky. Tapaksilla kilkutellaan jotain piristävää juomaa, tänä vuonna kiskaisin yhden daiqurin, joka oli Inezissä todella, todella hyvä.

Kun paketit ja suurshoppailijat ovat saapuneet kotipesään, voi paketoinnin lomassa vaikka tehdä vielä mansikkadaiqurit (vaaleaa rommia, limea, jäisiä mansikoita, sokeria ja jäitä mixeriin, namsnams).Nettikaupoissa en ole vielä  joulushoppailua urakoinut, mielestäni siitä puuttuu se jokin. Minulle kunnon joulushoppaus tarkoittaa shamppanjalasin mittaisia taukoja, tapaksia nälän yllättäessä, hämärtyvän kaupungin valoja, joulumuzakkia, rauhallista iltatunnelmaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti