sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Blogin joulukalenteri: 1. luukku


Viime jouluna vietimme erilaisen joulun miehen vanhempien luona Provencessa. Joulupöytään kuului ostereita, hanhenmaksaa ja kukkoa, lukuisat ruokalajit nautittiin alati täyttyvän shamppanjalasin kera. Vasta juustojen saapuessa pöytään, avatiin punaviini. Ateria oli aivan ihana! Muistelen sitä vieläkin vesi kielellä.

Joulupäivänä huristimme kilpikonnapuiston kautta Välimeren rannalle Toulonin kaupunkiin, jossa kastelimme varpaita meressä ja ihmettelimme aurinkoa, valoa, leppeitä tuulia. Joulutunnelmaa haettiin Marseillesta ja Provencen pikkukaupunkien joulumarkkinoilta. Kaupoissa ihmeteltiin suklaarasioiden loputtomia valikoimia, riittäähän niitä toki Suomessakin, mutta erilaiset lajit tekivät hommasta uudella tavalla kiinnostavaa.

Provencessa perheillä on oma seimiasetelmansa, jota täydennetään jouluisin, sopivin lisäosin. Markkinoilla myytiin taloa ja heppua joka lähtöön erilaisten koristeiden, saippuoiden ja muun käsityöläistavaran seurassa. Ostin aivan ihana siniset joulutähdet Marseillen markkinoilta, joista lisää jossakin tulevassa luukussa. Kyllä, minulla oli aivan ihana joulun tienoo viime vuonna.


Tämän joulun vietän lasten kanssa Suomessa, joulu on meillä varmaan tyyliin perinteinen, eli suurimmat hössötykset vietän minä keittiössä ja muut rentoilevat kaikin voimin. Kuusi tulee, mutta jouluherkuissa näkynee ranskalaiset vaikutteet ja hanhenmaksa. Ehkä kinkun sijaan kalkkunaa?


Kynttilöitä, niitä oikeita. Joulumusaa taustalle. Kirjoja, suklaata, jokunen leffa tai boksi yhdessä ihmeteltäväksi. Ja ehkä ensi jouluna sitten taas Provenceen?


Viime joulun alkupalat näyttivät tältä:Alkupaloja seurasivat tämän näköiset kaverit:


Sitten nautittiin graavilohta ja paahtoleipää, koska se oli miehen ehdoton vaatimus. Päälaji viihtyi unissa pitkän tovin:


Tämä joulukalenteri tulee olemaan fiilistelyä joulun ympärillä, erilaisista kulmista. Pidin vastaavaa kalenteria kaksi vuotta sitten ja muistelen, jonkun erehtyneen kiittelemään sitä. Niin että sen siitä saa, tässä mennään taas :)

Olen aina ollut perinteiden suuri ystävä, mutta tänä jouluna yritän kokeilla vähän jotakin muuta. Tervetuloa mukaan lukemaan, kommentoimaan ja jakamaan joulufiilistä. Luukku avautuu aamuisin aina klo 7, toivottavasti, hmh ;)  olen vähän hutilus mitä tulee näihin ajastuksiin ja muihin,  ja niin, toiveita saa esittää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti