keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

se kuuluisa kanapiirakka

Suosikkipiirakkani on ehdottomasti tämä kanapiirakka. Kyseessä on varmaan maailman helpoin ja nopein tarjottava ja en ole mistään, todellakaan mistään, ohjeesta saanut niin paljon kehuja kuin tästä. Alunperin ohje kulkeutui kaverilta, jolla oli tähän ihan hyvä pohjakin. Kerran kiireessä päätin oikaista valmiilla paprikasuikaleella ja pakastepohjalla. Lopputulos oli niin herkku, että olen todennut: vähän on enemmän. Aina ei tarvitse kilvoitella keittiössä marttyyrikruunun kanssa. Tarjosin tätä Viini-lehden kilpailuun helpoksi tarjottavaksi punaviinin kanssa ja sijoituin kilpailussa kolmanneksi. Joten tämä on myös voittoisa ohje.

Kanapiirakkaa ovat maistaneet varmaan kaikki luonani vierailleet kaverini. Useimmat ovat pyytäneet reseptin mukaan. Yhdessä vaiheessa tein tätä melkein joka lauantai-ilta. Lapsetkin rakastavat tätä piirakkaa. Kun treffailin sinkkuna tiiviisti, tein tätä melkein aina varmuuden vuoksi odottamaan, siltä varalta, että ilta johtaisi kotiini esimerkiksi lasilliselle. Yhdessä vaiheessa, jos mainitsin puhelimessa kavereille että leivon juuri kanapiirakka, kuului rivo naurahdus, ai sulla on treffit vai? Tätä tarjosin myös miehelleni ekoilla treffeillämme. Kuten olen aiemmin maininnut, hän on juustorasisteja, mutta myös hän on piirakan ystäviä.

Okei, näitä juttuja siis tarvitaan:Paista hunajamarinoidut broitskusuikaleet pannulla vähässä öljyssä. Painele piirakkataikina voideltuun piirakkavuokaan. Heitä broitskujen joukkoon paprikat (löysällä otteella nesteet pois purkista, ei kovin tarkasti) ja sitten sekaan smetana ja juusto. Kaada seos pohjan päälle ja uuniin 25 min 200 astetta. Tarjoile oliivien, salaatin ja punkun kanssa. Sekaan voi lisätä melkein mitä vain: homejuustoa, vuohenjuustoa, ananasta jne. Peruspaketti on kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi.5 kommenttia:

 1. Nyt etsin tämän täältä! Juu tämähän se oli mitä joskus tein ja herkkua oli. Suotta viime viikonloppuna Santun synttäreille väkäsin pikkupiirakoita tunti tolkuula kun näinkin helpolla pääsee. Hei, onko tuo juusto mozzarella juustoa vai?

  VastaaPoista
 2. Käytän yleensä tota mozzarellaa, mutta olen työntänyt tähän kaikkea mahdollista vuohenjuustosta homejuustoon ja fetaan. Että omaa suosikkijuustoa vaan ripottelemaan :) Hyvä jos toimii, on niin mun suosikki kans :)

  VastaaPoista
 3. Heippa! Testiin menee tuleville 3-vee syndeille! :) Mitä luulet riittääkö kaksi pohjaa pellilliseen?

  VastaaPoista
 4. Hei, minkä kokoiseen vuokaan/peltiin olet tämän valmistanut?

  VastaaPoista