lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 14: Hämäläinen imelletty perunalaatikko
Hämäläinen imelletty perunalaatikko on jotain niin käsittämättömän hyvää, että ei meinaa ymmärtää. Olen oppinut tälle herkulle vasta vähitellen ja varsin hitaasti olen myös omaksunut oikeat otteet sen valmistamiseen.  Missään nimessä ei pidä kuvitella kaupan, tai edes stokkan herkusta ostetun ylikalliin lootan, olevan millään tavalla tämän herkun kanssa samoissa peleissä. Tämä täytyy kokea itse ja kuten monesti elämässä: minnekään menemisen arvoiseen paikkaan ei pääse helposti, toivotan siis sitkeyttä.

Hämäläinen imeletty perunalaatikko


Reilu kilo perunoita, niitä sellaisia jotka sopii muussiin, ei mitään keitettävinäkin kauniita, nämä hajoili palasiksi jo keittämisen aikana

Niin sit kun ne on keitetty niin polta näppisi kuorimalla ne niin nopeasti kuin ikinä mahdollista, mikä on vaikeaa, sillä ne siis hajoilee ja sormet palaa.

Kun ne on kuorittuu, muussaa ne. Sauvasekoittajalla. Jos jyrnyytät käsin niin toivottavasti olet voimakas tyyppi.

Kun on se reilu kilo on muussattu, sekaan vehnäjauhoja reilu desi. Sekoita ja pistä lämpimään. Pitkäksi aikaa. Uunin jälkilämmöissä illan ja yön ja pitkän aamunkin saa levätä.

Sitten sekaan nelisen desiä punaista maitoa ja loraus kermaa, pikkaisen suolaa ja pikku loraus siirappia ja uuniin. 150 astetta. Tunti.


O la laa. Olet asian äärellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti