tiistai 17. syyskuuta 2013

Kotibistro esittää: Etanapannu ja Toscanan sienikeitto

Ihanan simppeliä ja fiiniä ruokaa ovat etenat, nuo pienet limanuljaskat. Ostetaan kaupasta purkki ja tungetaan pikkumöyriäisiä kippoihin. Seataan 50g voita, hulvaton määrä persiljaa, vähän suolaa ja mustapippuria ja murskataan sekaan valkosipulia ja homejuustoa. Lusikoidaan tätä "etanavoita" etanoiden kaveriksi kippoihin ja sitten vaan komeudet uuniin, kunnes ei voi enää mieltään malttaa.

Leipää, punaviiniä ja kyllä sitä voikin tuntea itsensä kulttuurikansan edustajaksi.


Toinen yhtä simppeli laitto oli HS:n ruokatorstain sivulta napsittu: 

Toscanalainen sienikeitto
400 g kanttarelleja
1 sipuli
½ dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
7–8 dl kasvislientä
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
1 tl sokeria
4–8 palaa vaaleaa leipää
2 dl appelsiinimehua
2 tl kanelia
5 kokonaista neilikkaa

Leikkaa sienet paloiksi, kuori ja kuutioi sipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista sienet ja sipuli. Lisää valkoviini ja hauduta muutama minuutti. Lisää sitten kasvisliemi, rosmariini, suola ja sokeri. Kiehauta ja anna porista 10–15 minuuttia.
Paahda leipäpalat rapeiksi. Kiehauta kattilassa appelsiinimehu, kaneli ja neilikka. Kasta leipäpalat liemeen. Jaa sienikeitto lautasille ja aseta jokaiselle päällimmäiseksi leipäpala tai kaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti