Kahdesti hölkätty tattiapajat läpi aika kivoilla tuloksilla. Siellä niitä lepää, ihmeellisiä herkkuja metsät pullollaan.
Tateista laitoin edellisen blogauksen venäläistä tattijuliennea ja heti perään herkuteltiin tattirisotolla, joka on ehkä kaikista herkuin lempiruokani. Pakastin näitä metsän aarteita myös talven varalle.
Tattirisotto
Sulata luiskale voita pannulla ja heitä perään reilut 4 dl risottoriisiä
Kun riisi on muuttunut läpikuultavaksi lisää vähitellen lihalientä sellaiset 5 dl
Tällä kertaa itsellä oli kunnon lihaliemet käytössä, sillä edellisen viikon Burgundin padasta jäi vahvaa, lihaisaa ja punaviinin makuista lihalientä, joka vähän epäilytti siinä mielessä, että yleensä risottoon käytetään valkkaria, mutta ihan turhaan, viini on viiniä
Lisää myös kermaa tarvittava määrä, reilu 1 dl
Tarkoitus ei ole, että riisi on pehmeää, siinä pitää olla pureskeltavaa, liika kermaisuus pilaa jutun myös, joten malttia senkin kanssa, jos käytät tavislihalientä niin sitten lisää alkuun reilu desi valkkaria
Paista toisella pannulla tatit (nyt oli tavallisia herkkutatteja ja haavanpunikkitatteja, jotka paistuessaan värjäävät kaiken mustaksi, mutta maussa ei juuri ole eroa herkkutatin kanssa) ja lisää ne lopussa riisin sekaan
Sitten vielä parmesaania ja yrttejä (nyt oli vähän köyhän naisen valikoimat, sillä sato on nyhritty loppuun ja vain sitkeä persilja on selviytynyt tänne asti)
Maku oli loistohyvä. Luultavasti suurin salaisuus on oikeassa lihaliemessä, joten pitää varmaan järjestää lihan keittotalkoot joku viikonloppu ja pakastaa liemiä - kun pääsee näiden oikeiden makuun, ei paljon Knorrin kuutiot puhuttele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti