tiistai 20. elokuuta 2013

Arjen pelastaja: Spagetti BologneseSyksyn kiireet ovat todellakin alkaneet. Jääkiekko- ja yleisurheilupainotteinen arki vaatii ripeitä otteita, suunnitelmallisuutta ja liikennehermoja. Tällä hetkellä valmistelen viikon ruokalistat jo viikonloppuna, ostan suuren osan safkoista sunnuntaina ja toteutan menuuta iltapuhteilla kotiutuessani erilaisilta touringeilta. 
Kun lapset olivat pieniä kuulin usein niiden itkua, vaikka ne eivät itkeneet. Mietin, että nyt on hallusinaatioita väsymyksestä johtuen. Olen nyt viime aikoina alkanut kuulla jääkiekkokassin rullaavaa ääntä korvissani. Naapurustossa kiekkolijoita riittää, joten ihan varmaan on vaan hyvä kuulo. Mutta kuulen sitä rullausääntä nykysin myös muualla. Että näin. Jääkiekkoäidin tunnustuksia, osa sata.
Spagetti Bologneseen on miljoona hyvää ohjetta ja omani ei ole varmaan sen kummoisempi kuin muidenkaan, se on mukautunut vuosien saatossa ja siihen on miehen ranskalainen äitikin tuonut omat vivahteensa (laakerinlehti, vihreä paprika ja ehdottomasti juuri vihreä paprika). Lapsille tämä maistuu aina, bolognese paranee seuraavaa päivää kohti ja suuria valmisteluja se ei myöskään kaipaa. Laitan useimmiten tätä, kun en keksi, mitä tänään laittaisin.

Spagetti Bolognese
Paista oliiviöljyssä: 2 sipulia ja reilusti valkosipulia. Lisää 1 tomaattipyree. Lisää pilkottu vihreä paprika ja paista nopeasti. Siirrä toiseen astiaan ja 
paista pannulla seuraavaksi tummapintaiseksi 800 g paistijauhelihaa. Miksaa kaikki yhteen ja lisää reilu 1  rkl sokeria ja 2 tl suolaa, mustapippuria myllystä kivasti paljon.
Halutessasi voit lisätä punaviiniä reilun desin (eli sikäli että löytyy avattuna kaapista, aika usein löytyy..). Sitten sekaan pari tölkkiä tomaattimurskaa. Reilusti basilikaa, 2 laakerinlehteä. Hauduttele vaikka tunti.
Tarjoile keitetyn spagetin ja tuoreiden yrttien kanssa. Älä unohda ketsuppia ja parmesaania. (Kuvaa ottaessa on just se parmesaani unohtunut..)

Vegetaristin versio, aika ihana penne arabbiata, löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti