torstai 25. heinäkuuta 2013

Intiamoodilla kanaa ja linssejä


 

Kun on riittävästi matkaillut ja syönyt muiden laittamia pöperöitä, on taas intoa puuhailla omassakin herkkukeittiössä. Mies ja vanhin lapsi ovat melko hurahtaneita intialaiseen safkaan, josta toki itsekin pidän tosi paljon. Tämän broileri-linssisysteemin tein ilman suurempia mietintöjä ja siitä tuli todella hyvää, jopa niin, että mies kehui "Mind blowing, best you've done this year" ja se oli kyllä jo aika järkälemäinen palaute tavallisesta maanantaiehtoon ateriasta, joka valmistuikin alle puolessa tunnissa. 

Reseptin salaisuus lienee se, että yleensä olen tavannut intialaiseen tyyliin tarjoilla linssit ja kanat erikseen (näinkin siis toimii, mutta vaatii enemmän vaivaa), mutta nyt ajattelin yhdistää ne, jota en ollut jostakin syystä aiemmin päätynyt testaamaan, enkä kai ole sitten huomannut sellaista valmistakaan reseptiä missään. Mies ja lapsi kun taitavat olla erityisen rakastuneita juuri kaikkiin linssivirityksiin. Joten jos et ole linssejä aiemmin kokeillut, niin suosittelen, tässä voi kaiken lisäksi käyttää niitä ässähelppoja purkkilinssejä, joten ennakkovalmistelujakaan ei tarvita. Ja voi tämä toimia ilman linssejäkin, mutta mielestäni homman salaisuus oli just yhdistää nämä, joten jos et ole linssifani, saattaa olla että koet elämyksen laittamalla tilalle keitettyjä perunoita pilkottuna, kukkakaalia tai parsakaalia pilkottuna jne.

 Intiamoodilla kanaa ja linssejä



Tarvitaan:
lisukkeeksi riisiä, perunoita, salaattia?

voita paistamiseen
pilkottuna valkosipulia, punaista chiliä ja tuoretta inkivääriä
Curry paste-tahnaa
broilerisuikaleita (800g)
korma-mausteseosta
korianteria tuoreena tai kuivattuna
currya, mustapippuria, suolaa, jos kaipaat lisää makua
1 creme fraiche tai maustamatonta jugurttia
1 dl kermaa
1 prk vihreitä linssejä
1-2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen, kastikkeesta tulee paksumpi ja pehmeämpi, mutta voi jättää poiskin
tuoreita yrttejä esim persiljaa, ruohosipulia, korianteria, rucolaa

Laita jasmiiniriisi kiehumaan ja valmista se ohjeen mukaisesti. Meillä oli tarjolla myös edellisen päivän uudet perunat pilkottuina, paistettuina ja ronskisti maustettuina (paprika, cajun-pippuri, suola) ja maistuva, sekä kohtuullisen äijämäinen yhdistelmä oli sekin.

Sulata voita hetken aikaa, heitä pannulle pilkottuna reilusti valkosipulia, punainen chili ja tuoretta inkivääriä ja anna niiden tiristä hetki voissa. Lisää joukkoon curry pastea reilusti, parikin ruokalusikallista ja sekoittele. Ihanat tuoksut leviävät keittiöön!

Lisää joukkoon maustamattomia broilerisuikaleita, itse hujautin 800g ja anna niiden paistua kypsiksi, mutta ei sitkeiksi (eli ei liian kovalla lämmöllä liiian pitkään). Sitten sekaan kormaa, kuivattua korianteria, curryakin voi vielä lisätä jos haluaa tujummat värit, sekä muita mausteita, 1 creme fraiche tai pari desiä maustamatonta jugurttia, 1 dl kermaa ja 1 purkillinen vihreitä linssejä, joista on neste huolellisesti valutettu pois. Sekoittele, fiilistele. Lisää pari ruokalusikalista vehnäjauhoja, jos haluat paksumman soosin. Sekoita.

Lisää lopussa vielä yrttejä tai tuoretta kevätsipulia pilkottuna, murskattuja pähkinöitäkään en pidä huonona ideana. Itse laitoin pari kevätsipulia varsineen pieniksi paloiteltuna ja sekaisin ne joukkoon kunnolla ja tarjoiluvaiheessa napsin koristeeksi niitä yrttejä, mitä terassi tällä hetkellä tuottaa (persiljani voi turhankin hyvin..).Tämäntyyppiset jutut muuten kaikenlisäksi paranee vaan ajan kanssa, joten seuraavana päivänä tämä vasta hyvää onkin.

Mitä muuta? Riehaannuin blogille oikein fb-sivun tekemään. Olin miettinyt asiaa jo pidempään ja aina päätynyt tulokseen, että pienimuotoinen ja mielialoilla käyvä blogini ei ole mikään ammattimainen viritys, eikä tarvitse mitään spesiaalia mainontaa tai laajennusosaa.

Joten jos haluat seurata mitä täysin spontaanista ja suunnittelemattomasta aluevaltauksesta seuraa: https://www.facebook.com/Soulfoodsmoodstravels

Lisäsin tuohon osoitteeseen vielä travels -koska matkajuttuja sinne varmaan päätyy, sellaisia, jotka ovat liian lyhyitä ajatuksenpuolikkaita blogiin, mutta riittäviä faceen. Ehkä. Niinkuin sanottu, en ole analysoinut tätä vielä ollenkaan :)

Bloggaus on ollut itselle pään tyhjennystä, terapiaa ja harrastelua, suuremmat kirjalliset ambitiot olen päässyt purkamaan muissa duuneissa. Mutta koska tykkään kirjoittaa, ottaa valokuvia, matkustaa ja puuhailla keittiössä, tämä parisen vuotta täällä on vierähtänyt nopeasti ja huomaan jopa vahingossa kehittyneeni hieman. Ainakin tunnen erinomaista noloutta, jos kurkkaan aivan aloitusvaiheen kirjoituksiani. Ehkä se fb siis on enemmän mahdollisuus, kuin uhka :) Nähdään toivottavasto siis silläkin puolella!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti