maanantai 11. marraskuuta 2013
Intialainen kattaus: kana, korma ja naan-leipä
Rakastan intiaruokaa, harmi vaan, että se ei yleensä ole mitään fastfoodia, jos omassa keittiössä meinaa kaiken laittaa. Mutta vaivan arvoista se kyllä aina on, ihanaa lämpöistä, pehmeän tulista lohturuokaa marraskuuhun. Nämä ohjeet ovat kaverilta, joka osallistui jollekin intialaisen ruuan kurssille ja muokkasin näitä sitten hieman omaan makuun sopiviksi.
Naan-leipä on ihanaa. Sen kuuluu kasvaa ilmapalloksi uunissa ja sitten läts. Voitelu on mielestäni must.
Naan-leipä
Lämmitä ihan hetkisen aikaa 1 dl turkkijugurttia ja 1 munaa mikrossa. Lämmitä myös 2,5 dl maitoa kädenlämpöiseksi ja sulata siihen 30g hiivaa. Lisää jugurtti+muna ja sekoita. Lisää vehnäjauhoja 7-8 dl, joihin on sekoitettu 1 tl leivinjauhetta. Sekoittele rivakasti taikinaksi, lisää 2 rkl öljyä ja vaivaa kunnes on kimmoisaa ja irtoaa reunoista. Laita lämpöiseen kohoamaan kaksinkertaiseksi.
Muotoile pellillä leivinpaperin päällä pyöreiksi, vaikka pisaran muotoisiksi (sellaisia niiden kuuluisi olla) ja paista nopeasti 200 asteessa kymmenisen minuuttia.
Voitele sulatetulla voilla ja pidä pyyhkeiden alla, jotta pysyvät pehmeinä.
Kardemummakana on suhteellisen mietoa, jos halua vinkeämpää comboa lisää mausteita ja vaikka chiliä. Kardemumma ei tässä mitenkään kauheasti lyö yli.
Kardemummakanaa
600 g broilerisuikaleita sekoitetaan: 1dl maustamatonta jugurttia, 1,5 tl kardemummaa, 3 tl valkosipulitahnaa ja 3 tl inkivääritahnaa, reilusti mustapippuria ja anna maustua puolisen tuntia tai pidempää.
Asettele broilerit marinadeineen voideltuun vuokaan, purista limen/sitruunan mehut päälle ja kaada kookoskermaa/ruokakermaa reilu desi päälle. Paista grillivastuksilla puolisen tuntia 200 astetta tai kunnes on kypsiä.
Tiedän, että kanamunakorma kuulostaa oudolta. Kokeile silti! On mielettömän hyvää ja menee ihan sellaisenaan leivän kanssa ateriana. Kananmunan voi korvata esim kanalla. Tämä ei ole mahdottoman tulista, joten lisää mausteita, jos todella haluat sisäistä lämpöä. Tässä on just aito ja oikea intialainen maku :)
Kananmunakorma
Keitä 7 kananmunaa kypsiksi ja pilko neljään osaan
Pilko 4 punasipulia ja paista pannulla öljyssä hieman rapeiksi
Poista punasipulit ja paista pannulla 1 chili, 3 tl inkivääritahnaa, 3 tl valkosipulitahnaa, kuminansiemeniä ja korianterinsiemeniä niin, että tuoksut oikein irtoaa.
Soseuta punasipulit ja paistetut mausteet, sekä 2 dl jugurttia ja 2 rkl kookoshiutaleita massaksi ja kumoa pannulle. Lisää 0,5 dl vettä sekaan. Lisää purkillinen tomaattimurskaa ja 1 rkl kardemummaa, keittele noin 10 min. Lisää pilkotut kanamunat. Lisää mustapippuria ja garam masalaa.
Tarjoile vaikka riisin kanssa tai ihan sellaisenaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti