tiistai 19. marraskuuta 2013

ranskalainen ruokahaaste: Tarte aux Moutarde


Tämä piirakka ei ollut kyllä haaste eikä mikään. Ranskassa tämä edustaa lyonilaista keittiötä ja piirakka on ollut kiistattoman suosittu jo pitkään, eikä ihme, helppo ja hyvä, sekä tuunattavissa ilmeisen lukuisin tavoin. Itsekin vaihteeksi otin oikoreittiä, kun piti iltapalapöytään nopsasti jotain kehittää. Näin se menee:

Tarte aux moutarde tomate eli piirakka sinapista ja tomaatista

Levietään yksi voitakinapohja haluttuun vuokaan. Sivellään hyvällä ranskalaisella sinapilla, vaikka sillä Dijonilla ohut kerros. Päälle asetellaan ensiksi juustoa, jotain vähän maistuvampaa kuin se olteramanni, esim mustaleima sopii hyvin, sitten tomaatteja, yleensä suosivat ranskanmaalla runsasta otetta tässä. Ripaus Provencen yrttimaustetta päälle.

Tuunaus: levittele lämpöisen piirakan päälle vaikka Serranon kinkkua tarjoilun yhteydessä. Käytä mustaleiman sijaan jotain muuta juustoa, esim mozzarella tuo jännän maun, mutta sitten tämä ei oikein ole Ranskaa nähnytkään. Myös kuullotettu punasipuli sopii hyvin. Tämä piirakka on oikeasti tosi hyvää ja hienostuneen makuista, vaikka vaikuttaa perin oudolta kokonaisuudelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti