torstai 27. helmikuuta 2014

Nelikymppisten synttäritarjoilut

Moni muukin tuntuu juhlivan nelikymppisiä ja koska itse ravasin erityisesti loppuvuoden muiden kemuissa, halusin lopulta järjestää myös omat juhlat. Alkuperäinen idea oli olla paossa koko d-dayta siellä ulkomailla, niinkuin vanhat ihmiset tapaa tehdä, mutta järkkäsin nyt sit sekä reissun, että juhlat. Enhän ole koskaan ollut mikään erityisen vaatimaton tyyppi.

Kutsuin parikymmentä tyyppiä, sellaisia, jotka ovat kutsuneet minua tai sellaisia, joiden kanssa muuten on tullut vietettyä enemmän aikaa tässä matkan varella. Koska ihmiset on jakaantuneet pitkin ja poikin, oli ymmärrettävää että eihän kaikki päässeet paikalle.

Halusin, että on ohjelmaa, eikä vaan sitä sellaista lasin täyttämistä. Joten sisään astuessa kaikki sai illalle tehtävän. Osan tehtävänä oli pitää vain hauskaa, mutta joukosta siivilöityi taksivastaava, kahvivastaava, kippis-vastaava, viskivastaava jne. En halunnut itse stressata pitkin iltaa kaikista mahdollisista käänteistä, joten halusin, että osa saa toteuttaa itseään päivänsankarin auttamisen muodossa. Kävi nyt tietysti niin, että joku ei halunnut olla kahvivastaava, joten se sitten vaihtoi lipuketta sopivampaan rooliin. Mutta kukaan ei varsinaisesti protestoinut asian äärellä, vaan päinvastoin.

Lisäksi vieraat saivat selkäänsä roolihahmon, joka heidän piti arvata illan mittaan. Osalle ei tullut ongelmia keksiä että he ovat Dr Phil, Kruunuprinsessa Victoria tai Teemu Selänne, mutta osalla kesti pitkään Cheekin tai Mannerheimin kanssa. Oli aika hauska kuunnella sitä arvailua.

Toki kaikki sitten myös esittäytyi omissa rooleissaan eli aloitettiin tutustumiskierros mun vanhimmasta kaverista ja edettiin kohti uudempia tuttavuuksia.

Lisäksi iltaan kuului spotify-kisa. Olin tehnyt 40 laulun listan, jokainen eri vuodelta ja horoskooppimerkein jaettujen ryhmien piti arvata mikä on laulun nimi, kuka on esittäjä ja miltä vuodelta laulu on. Pisteitä jaettiin 3 laulusta, 3 bändistä ja 5 oikeasta vuodesta. Joistakin lauluista tarinoin ennalta, että miksi ne ovat listalla. Mitään en soittanut kokonaan, siinä olisi sitten mennyt pikkutunneille. Mulla oli hauskaa sitä listaa tehdessä ja ainakin kisan edetessä aina kun vaihdoin kappaletta puheensorina oli niin kovaa, että ainakin jostakin vieraat keskusteli.

Lopussa oli vielä tarjolla jälkiruokaa kera Dr Philin viisauksien. Olin alunperin ajatellut ostaa San Franciscon Chinatown Fortune Cookie- tehtaasta onnenkeksejä, mutta ei löydetty sitä sitten silloin kiireessä. Joten Dr Phil on nyt vielä ainakin tovin mun idoli, kun kerran on livenäkin tavattu ja sillä on ihan ässiä toteamuksia.

Ruokapuolesta tarjolla oli blogissa aiemmin olleita juttuja:

Alkuun Kir royalit


 Valkosipulista kukkakaalisalaattia


Pasta-makkarasalaattia
(Keitä perhospasta, mausta oliiviöljyllä, chilillä, sitruunamehulla, punaisella pestolla, hunajalla, tuoreella basilikalla, mustapippurilla, sekoita kunnolla. Lisää makkaraa (mielellään ranskalaistyyppistä), aurinkokuivattuja tomaatteja, kirsikkatomaatteja, paprikaa.)
Provencen anopin couscous-salaattiacouscous-salaatti

Fetasalaattia
Tässä oli punasipulia, tomaatteja, oliiveja, kurkkua, rucolaa,  fetaa ja vinaigrette oliiviöljystä ja punaviinietikasta, yrttejä)


fetasalaatti

Basilikaoliiveja


basilikaoliivit

Kreikkalaisia lihapullia
Pirkan ohjeen mukaisesti, ilman kastiketta


kreikkalaiset lihapullat

Pateeta (ostin Stockmannilta), vuohenjuustoa (vuohenjuustoa, creme fraichea ja roseepippuria), tapenadea ja patonkia


vuohenjuustoa

muita herkkuja


Jälkkäriksi tiramisua mukissa ja kahvia

tietysti Tennesseen kunniaksi Jack Danielsia

ja niitä lahjoja….Ei kommentteja:

Lähetä kommentti