keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kuopuksen synttäritarjoilut


Kuopus siirtyi toiselle kymmenelle, joten meidän juhlasesonki jatkui. Tein turvallisia ja tuttuja, niitä tykättyjä juttuja, enkä soveltanut mitään erityisen näyttävää. Vietimme sekä kaverisynttärit, että karkelot kummien kanssa talvilomalla.

Perinteeksi muodostunut pätkismoussekakku vaaleanpunaisella kermakuorrutteella kuvassa, se sai vielä 11 kynttilää koristeeksi h-hetkellä. Ohje löytyy esimerkiksi täältä.

Kummien kyläilyyn tein puolestaan italialaistyyppisen Mansikka-Mascarpone tortun, jonka olen aiemmin toteuttanut täällä Viikunatorttuna. Eli viikunat vaihdoin mansikoihin ja lopputuloksena oli raikas ja pehmeä torttu, pohja tosin aika jämäkkä tällä kertaa, joten jos haluaa siitä samettisen kannattaa kostuttaa. Tämä torttu muuten oikeastaan vain paranee, jos se odottelee jääkaapissa päivän pari.Tonnikalapiirakan suhteen menin näppituntumalla. Sunnuntain valmis ruispohja, päälle hieman fetaaa, oliiveja, kirsikkatomaatteja, Pirkan Provencen tonnikalaa, 2 munaa, 2 dl kermaa, raastettua mustaleimaa, pippuria.Sankaritar halusi lempisuklaata ja hedelmäaakkosia.


Naposteltavat tekee aina hyvin kauppansa, joten niitä kannattaa varata kaikentyyppisiin juhliin riittävästi. Kinkkurullat kääräisin rahkavoitaikinasta, väliin raastettua goudaa ja Serranon kinkkua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti