torstai 8. toukokuuta 2014

Varsovan kevät


Koska suomalainen toukokuu näyttää lähinnä suomalaiselta lokakuulta, palaan viimeisen Varsovan päivän kuviin ja tunnelmiin mielelläni. Pääsiäissunnuntaina Varsovassa oli kuulasta, lämmintä, sateista ja välillä aurinkoista.

Heräsin ilman kipuja ja vetäisin suunnitelmalliset överit aamiaissalongissa. Seurailin samalla kohtausta naapuripöydässä, jossa saksalainen nainen itki, miehen lohdutellessa häntä. Koska kielitaitoni ei ole riittävä, en päässyt oikein perille mistä oli kysymys, mutta tilanne kiinnosti silti kovin. Itkeskelyä seurasi suvanto, joka taas pian purskahti valloilleen, tilanne oli päällä ainakin tunnin.

Istuimme aamiaisen loppuun ja viime metreillä tarjoilija täytti skumppalaseja rivakkaa tahtia, ilmeisesti avatut pullot haluttiin saada tyhjiksi. Sopihan se.

Kiikutimme sitten matkalaukut respaan ja suuntasimme kävellen kohti Park Lazienkowskia.


Keväinen puisto oli todella kaunis ja esimerkiksi magnolioiden läheisyydessä oli suorastaan ruuhkaa selfiekuvaajien tungeksiessa ympärillä.

Sitten tapahtui jotain melko romanttista, alkoi sataa pirskahdellen ja löysimme miehen kanssa suuren puun, jonka alla istuimme vanhalla puupenkillä suojassa sateelta. Puu oli niin tuuhea, että sen alla saattoi kastumatta ihmetellä edessä aukeavaa vehreyttä. Jossain kaukana myllersi Varsovan liikenteen katkeamaton äänimaailma.


Sateen päätyttyä kuljeskelimme puistossa. Ihanan vehreä ja kaunis puisto!
Tämän riikinkukon läheisyydessä oli valtaisa määrä italialaisia turisteja kuvailemassa.Puiston jälkeen suuntasimme bussilla palmulle (Greetings from Jerusalem!), josta kävelimme sateessa hotelille, vaihdoimme kuivaa päälle ja jatkoimme hampurilaisille Hard Rock Cafen meluisaan ravintolasaliin. Oli huikeaa ajatella, että edellisen kerran söin kyseisen ketjun hampparia Las Vegasissa, teki melkein mieli kertoa siitä tarjoilijalle, mutta maltoin mieleni. Paikka oli aivan täynnä ja hiljainen Varsova ympärillä tuntui melkein absurdilta.

Sitten takaisin hotelille ja laukut mukaan, hotellin hienompi autokyyti vei meidät mustan kuskin soitellessa letkeää reggae-musiikkia lentokentälle ja illan tullen lensimme Helsinkiin. Kaikki muuten hyvin, mutta seuraavasta matkasta ei mitään tietoa.


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, viime keväänä olin myös Varsovassa ja majailin myös Polonia Palacessa ja otin myös kuvan riikinkukosta samaisen patsaan päällä :). Ihana paikka ja paljon nähtävää...paljon oli kuvissa tuttuja paikkoja ja Polonia oli aivan loistohotelli. Tänä keväänä oltiinkin Prahassa :)

    VastaaPoista
  2. Praha kiinnostaa muakin :) Oletko kirjoittanut reissusta jonnekin? Tai onko suosituksia, hotellin ym suhteen? Juu, Polonia on aika ainutlaatuinen :) Kiitos kommentista!

    VastaaPoista