maanantai 21. tammikuuta 2013

Provencen tonnikalapiirakka, deliciööös

Teki aika tavalla mieli tonnikalapiirakkaa. Olen tuntenut sammumatonta tonnikalan himoa jo muutaman kuukauden. Näyttää siltä, että jaksan syödä Pirkan Provencen tonnikalaa pussillisen X-tra raejuuston kanssa joka päivä elämäni ehtoolle asti. Nyt tämä himokkuus oli kuitenkin jalostuneemmassa muodossa ja piirakkaa piti saaman.

Oikaisin pohjassa, tykkään Sunnuntain ruis-kaura-valmispohjasta, joten kaksi sellaista venyteltiin pellin muotoon. Päälle laittelin vähän sitä mitä kaapista löytyi ja tuli kyllä ensiluokkaisen kelpoa piirakkaa iltapalaksi.
Piirakkapohjien päälle virittelin tomaattipyrettä ja Heinzin verratonta ketsuppia Balsamic vinegar. Niiden päälle asettelin puolikkaan paprikan ja pienehkön punasipulin kiepuvina renkaina. Kolme pussillista jo mainittua, kertakaikkisen mainiota Pirkan Provencen tonnikalaa. Sitten kepeästi mustia oliiveja ja aurinkokuivatun tomaatin palasia. Päälle fetan viipaleita (ei kuvassa, merkki oli Patros) ja sekoituksen jossa oli 2 kananmunaa, 2 dl kermaa ja pussillinen juustoraastetta. Päälle Provencen yrttisekoitusta. Ja muuta Provencea tässä ei varmaan sitten ollutkaan, mutta ei sen väliä. Ja sitten uuniin paistumaan 200 asteeseen vajaaksi puoleksi tunniksi.

Attenzione! Kuvasta puuttuu siis feta, munat ja kerma.

En ollut perheen ainoa tyttönen uunin äärellä. Seiskaluokkalaisella oli kotiläksynä kääretortun tuottaminen ja sitä saatiin jälkkäriksi. Tykkään, kun lapseni värväytyvät keittiövuoroon, sillä sitä ei tapahdu erityisen usein. Kaikilla blogaajilla kun tuntuu olevan sellaiset master junior chefit kasvamassa, niin ei täällä kyllä todellakaan. Meillä pidetään aivan itsestäänselvänä että äiti kokkaa, äiti siivoaa ja äiti laittaa. Pienetkin yritykseni järkyttää tätä tasapainoa otetaan kauhistunein huudahduksin vastaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti