keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Ja vielä lisää Provencea...

Edelliseen blogaukseen viritin jo tietoa ja tarinaa, mutta koska jouluinen matka oli esteettisesti itselle jotenkin kauhean iso kokemus ja synnytti voimallisen tunteen siitä, että haluan asua tuolla vielä, niin tässä lisää...

Thorenetin luostari aatonaattona.

Ihanaa, kun ei ole liikaa kaikkea sitä krumeluuria. Pohjoismainen sielu lepää.


Lorgues, joka on välillä kuin auringonkukka.

En ihmettele, en yhtään, että niin monet taitelijat, kirjailijat ja muut, jotka tarvitsevat inspiraatiota elääkseen, ovat asuneet Provencessa.

Kaupungit on kaiken lisäksi kiehtovan erilaisia. Marseille on ihan eri kuin Nizza, joka oikeastaan on Rivieraa. Avignon ja Aix on tyystin eri valtakuntaa ja sitten nämä kaikki pikkukaupungit, on luonteeltaan vaihtelevia. Lorgues on pikkukaupunki, jossa on kansainvälinen ailahdus, sillä sinne on muuttanut eläkepäiviään viettämään väkeä Isosta-Britanniasta, Alankomaista ja Ruotsista, no, tietysti Ranskasta myös.


Marseillen satamaa. Marseille on Välimeren suurin (?) satamakaupunki ja kyllä sieltä ulos ajellessa niitä konttirivistöjä saikin ihmetellä.


Ennen kaupungit perustettiin sinne, minne saatiin vesiyhteydet. Provencen kaupunkeihin on jätetty näitä vanhoja, kauniita vesipisteitä näkösälle.


Lisää Marseillen satamaa, taustalla kirkko, josta bloggasin edellisessä postauksessa. Söin mainitsemani bouillabaissen tuossa koristeellisemmassa, keltaisessa rakennuksessa.Lorgues näyttää tältä kylään saapuville. Epäilen, että näky olisi tuttu vielä niille, jotka matkasivat tänne satoja vuosia sitten.

Toulon Joulupäivänä.Ja vielä Thorenitin luostariin, joka on perustettu 1100-luvulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti