lauantai 19. tammikuuta 2013

Blinejä ja Romanovin mansikoita, tavarits

Olen blogannut ennenkin blini-reseptin ja hehkuttanut miten suuri blinien ystävä olenkaan. Toistan nyt itseäni ja lisään soppaan raikkaan jälkkärin: Romanovin mansikat.

Skene oli perjantainen ilta, pari hyvää ystävää, sopivasti kuplivaa juomaa, pienet vodkat kuuluivat tietysti asiaan, blinejä eri täytteillä ja lopuksi Cointreaussa uitettuja etelämaiden mansikoita. 




 Käytän Kai Linnilän ohjetta blineissä:

Blinit Heddin tapaan
2 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 dl kermaa
3 munaa
2 tl hiivaa
rasvaa paistamiseen

3 dl maitoa, sekaan jauhot ja hiiva. Kupliman 4 tunniksi. Erota keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput maidot ja kaada se keltuaisten, kerma ja suolan kanssa taikinaan. Sitten valkuaisvaahto. Paista pannulla ruskeiksi. Venäjällä paras minäehdokas tekee ohuimmat blinit, mutta itse tykkään myös tuhdeista.

Blinien kanssa meillä on yleensä smetana-mäti-punasipulia, tattimuhennosta ja suolakurkkua sekä laatuisaa hunajaa.

Tattimuhennos
pari isoa tattia tai muita sieniä
1 sipuli
1 rkl voita
prk tomattipyrettä
suolaa, mustapippuria, rakuunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1-2 rkl smetanaa
1 suolakurkku

Pilko sipulit ja sienet. Paista sipuli, sekaan sienet kiehauta. Sekoita mausteet ja jauho kylmään veteen ja lisää joukkoon. Lopuksi smetana ja kurkkukuutiot.



Romanovin mansikat

puolisen litraa mansikoita pilkottuna
1 dl Cointreau-likööriä
1 appelsiinin mehu puristettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna
vajaa desi sokeria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua parisen tuntia. Tarjoile kermavaahdon kanssa.


Sain mieheltä ihanan synttärilahjan, iphonen, josta olin haaveillut jo ainakin kolme vuotta. Kaikilla puhelimen kuvaohjelmilla olenkin leikkinyt viime päivät kiivaasti, näppärää, kun on laatuisa kamera puhelimessa. Joten blogin ilme muuttunee hipsterihötöksi täälläkin :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti