torstai 11. huhtikuuta 2013

Lohisoppa

Lohikeitto on 1/3 lapsistani lempiruokaa ja tällä viikolla soppaa oli tarjolla. Minäkin rakastin lapsena kalakeittoa ja tilasin sitä aina ravintolassa, silloin harvoin kun sinne pääsin. Tämä ärsytti isääni. Kerran tilaisin lohikeittoa mikkeliläisellä kesäterassilla ja kuulin pitkän selostuksen siitä, että kesällä ei voi ravintolassa syödä kalakeittoa, se on sopimatonta ja typerää. No. En ole oiken koskaan osannut olla niin kuin pitäisi ja kansajoukot odotettavat. Olen odotetun odottamaton ihan satavarmasti joka kerta.


Lohikeittoni teen niin että keittelen perunoita pehmeiksi tovin kalaliemikuutilla maustetussa vedessä. Lisään porkkanaa, purjoa ja keltaista sipua. Kun kaikki ovat pehmennet jysäytän sekaan roisisti sitruunapippuria, valkopippuria, suolaa ja lohta. Hetken päästä sekaan kermaa, johon on sekoitettu hieman vehnäjauhoja, voita, tilliä ja sitruunan mehu. Tarjoilussa olennaista on varmistaa, että pippuri maistuu, suolaa on tarpeeksi ja sitruunalohkoja on käden ulottuvilla.

2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi googlettaessani challah-leipää.Kävin läpi Krakovan-postauksesi;hienot.

    VastaaPoista
  2. Jotenkin en ole huomannut tätä kivaa kommenttia aiemmin. Niin harvoin saan palautetta, että tuntuu enemmän kuin itselleen kirjoittelisi. Kiitos! Challah-leipää en ole tainnut itsekään tehdä nyt hetkeen, hyvä muistutus siitäkin. Yllättävän paljon blogiini päätyy muuten väkeä juutalaisuuteen liittyvillä hakusanoilla ja varsinkin nyt heinäkuussa tuli tosi paljon kurkistelijoita Krakovaan liittyvillä hakusanoilla. Aurinkoista elokuuta :)

    VastaaPoista