keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Setä Jamesonin juustoiset sipulileivät


Näin jossakin amerikkalaisella nettisivuilla kuvan juustoisista sipulileivistä ja tuli kauhea himo saada sellaisia. Kun yritin löytää kuvan ihanista leivistä uudestaan, en tietenkään sitten löytänyt ja piti soveltaa epämääräisen muistikuvan perusteella. Hyviä tuli silti. 
Kyseessä ei ollut  erityisen vaativa suorite: paistoin punasipulit oliiviöljyssä pehmeiksi, sitten fariinisokeria pari teelusikallista sekaan, joukkoon pippuria ja tuima hujaus Jameson-viskiä. 

Miehen mielestä oli hyvän viskin tuhlausta, mutta Jamesonia oli kaapissa vain surumielinen määrä jäljellä, enkä sentään koskenut skottilaisiin savuisiin. Niitä vaalin nimittäin minäkin. 

Muistikuvani mukaan alkuperäisessä reseptissä tosin huikattiin bourbonia, mutta meillä ei moisiin kemikaaleihin tavata koskea.Leipäviipaleet voitelin ja sivelin valkosipullilla, ne kyläilivät uunissa ja sitten juustot ja sipulit kavereiksi. Viiniä lasiin ja sitä ihminen sai taas jokapäiväisen leipänsä (ja viininsä).

Olen viettänyt bloggailussa seesteistä hiljaiseloa. Työ vie aika tehokkaasti tällä hetkellä energiat ja toinen työ ne loput. Onneksi olen kohta vain tavallisissa päivätöissä ja sivubisnekset ovat mennyttä elämää. 

Paljon tapahtumaa on tulossa, joten seuraava comeback on nopeammin kuin kukaan älyää kaivata. Viikonloppuna aion työstää kakkubuffan kotiin, kun kuopuksen kummit tulevat synttäreitä juhlistamaan. Listalla pari ennen kokeilematonta klassikkoa, joten riskirajoilla mennään tarjoilujen suhteen. Jos mitään ei aiheesta kuulu, ei mennyt ihan niinkuin suunnitelmissa ;)

Ensi viikolla suuntaan työmatkalle iloiseen itä-Suomeen, sekä Kuopijoon, että Joensuuhun. Molemmat kylät ovat elämänmakuisia ja haaveissa olisi ehtiä ihastella aitoja murteita, lupsakoita asenteita ja maistella paikallisia herkkuja. Karjalanpiirakoita pitää varmaan kantaa kotiin pussitolkulla.

Pääsiäisenä odottaakin pidennetyn viikonlopun reissu Krakovaan, jonka kohteita olen alkanut jo kartoittaa uutterasti. Toisen maailmansodan tunnelmissa taitaa mennä, kuten tuo helmikuun reissu Berliiniin. Jos sitten seuraavalla turneella jotain hilpeämpää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti