maanantai 25. kesäkuuta 2012

Rantsua, shoppausta, Barcelona 4/4

Barcelonassa on kosolti mahdollisuuksia shoppailuun. Jokapaikassa on putiikkeja, kauppoja, museoita ja niiden kauppoja jne. Useimmat kauppaketjut tosin löytyvät nykyisin Suomestakin, jopa Tampereelta, joten en niitä viitsi penkoa. Sitäpaitsi lennämme yleensä aina pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa halpislennoilla ja se todellakin suitsii shoppailuhaluja.

Tällä kertaa lensimme Blue 1:lla Tukholman kautta Barcelonaan ja palasimme Air Balticilla Riian kautta. Kumpikin ruljanssi oli aika epämiellyttävä. Ihan jokaisesta vesikipostakin pitää maksaa, valikoimat eivät ole kummoiset ja jotenkin vain on niin selvää, että vähän kehnommalla kyydillä tässä mennään.

Kummallaki pitkällä lennolla oli sitäpaitsi monta ylettömän rasittavaa ja kiljuvaa lasta. Sitämukaa kun omat lapset kasvavat muiden ihmisten kasvatustyön hedelmät alkavat ärsyttää yhä enemmän.

(Parhaat shoppailuapajat Barcelonassa mielestäni ovat :

http://www.lilla.com/ca/ Av.  osoite: Diagonal 557, pääsee aika vaivattomati bussilla, raitiovaunulla ja jopa jalan.

http://www.maremagnum.es/ Iso shoppailukeidas meren rannassa, helppo metroilla tai kävellä. Tässä on lapsillekin kaikenmaailman oheisviihdykettä.

http://www.diagonalmarcentre.es/index.php?option=com_shopping&Itemid=68&lang=es Tämä on keskustan ulkopuolella, mutta rauhallisempi. Metrolla pääsee ihan viereen.

FC Barcan kauppoja on ihan joka kulmauksessa. Mutta iso on se Camp Noun ja Futbol Mania, Ronda Sant Pau 25.

Samat kaupathan noissa kaikissa ostoskeskuksissa periaatteessa on. Yhdessä saattaa olla Disney ja toisessa Primark. Kaikista löytyy esimerkiksi oma suosikkini Desigual. Sieltä lähti mukaan hame ja tyttärelle koululaukku ensi syksylle. Mangosta ostin pari rannekorua ja sormuksen. Fliparit ja espadrillet ostin lapsille Havaianasista ihan keskustasta.)
Rantsut on Barcelonaan rakennettu vasta olympialaisia varten, sittemmin niitä on laajennettu ja avattu uusia. Testasimme vähän syrjemmässä olevan Platja de Nova Mar Bellan. Matkustimme metrolla L4 Selva der Mar-asemalle ja siitä oli sellainen reilun viiden minuutin kävelymatka. Rantsussa oli pääasiassa paikallisia: kuherteleijoita, lapsiperheitä. Rantatuoli maksoi 6 euroa/päivä. Suihkut, drinksubaarit ym löytyivät.

Ihanat aallot. Ihan vanhakin innostui vesileikeistä. Voi olla vähän raju ihan pienille lapsille, jotka ei malta pysyä rannassa. Lähellä keskustaa on rantoja kanssa ja löytyy kaikenlaista variaatioita: nudisteja, plastiikkakirurgian ystäville jne.


Vielä viimoisia huomioita. Olen kahdesti ottanut turistibussikiertoajelun Barcelonassa. Se on aika kätevä tapa aloittaa tutustuminen kaupunkiin. Toisaalta vähän noloa ja avutonta mennä punaisella bussilla pitkin ja poikin.

Matkaoppaista suosikkini oli taas Mondon versio: Barcelona. Jos et muuta hanki, niin sitten tämä. Kuvat on surkeat mustavalkoiset, joten jos ne on tärkeitä niin harmi, tämä on silti paras. Kirjasen kaikki ruokailuvinkit eivät olleet ihan ässiä ja taiton kanssa on sellaista ongelmaa, että sivuilla kun viitataan lisätietoon sivulla se ja se, niin ei ne päde. Eli vähän huolimaton viimeistely, kätösissäni kuitenkin oli ensipainos.

Päätän raporttini Barcelonasta tähän.

Neljä yötä ja suuntaan Italiaan. Lukaisin jo fiilistelymielessä omat viime kesän Rooman blogaukset ja olin ihan positiivisesti yllättynyt, niissähän oli paljon tietoa, jonka olin onnistuneesti unohtanut. (Aika paljon typojakin..) Matkakirjoittelu jatkuu siis pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti