sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Hello sunshine! California, 2/14


Mun synttäripäivä ja aikainen aamu enkelten kaupungissa. Viime postaus jäi aamuviiden tunnelmiin lentokenttähotellin Hiltonin auringonnousun tienoolle ja sieltä sitä edettiin kohtuullista vauhtia koko päivä, kunnes vajosin järkyttävään väsymykseen iltakymmenen paikkeilla.

Halusin aloittaa seuraavan vuosikymmenen meren äärellä, joten Venice Beachin tuntumaan Trip Advisorin suosittamaan Gjelinaan hipsteriaamiaselle. Nää ihmiset täällä on muuten kauniita, hoikkia, tyylikkäitä huolettoman rennolla tavalla.  Naisilla on upeita hiuksia. Rantsun tuntumassa ei ylipainoiset jenkit rehvastele, vaan jokainen vastaantulija on sen oloinen, että juoksee varmaan 20 kilometrin lenkin heti aamutuimaan ja syö vain salaattia ja kaikkia superfoodeja, joista en ole kuullutkaan. Lisäksi olen omasta mielestäni bongannut ja kaksi rokkitähteä ja yhden filmitähden, en ole heitä tosin tunnistanut, mutta olivat just sen näköisiä. Yksi rokkitähti oli täällä Gjelinassa.

En sitä nyt tietenkään kuvannut, vaan näitä ruokia :)

Syötiin mustikkapannareita, talon makkaroita, ankasta valmistettua pyttistä ja marokkalaiset munat, mehun ja cappucinon kanssa. Tossa yllä on harvinaisen kaunis pyttipannu siis.

Tämä oli puolestaan aivan loistava marokkolainen laitto, leipää, paistettuja munia, tomaattikastiketta, korianteri-jugurttikastiketta, chiliä, lammasta, oijoi. Ihan älyttömän hyvää! Raikasta, uudenlaisia makuyhdistelmiä. Vahva suositus, jos käy tuolla päin.


Kalifornialainen sielu on muotoutunut ja jalostunut näiden rantsujen äärellä. Tänne päättyy kansakunnan Mother road, eli Route 66, täällä alkoi tämä "physical fitness boom of the twentieth century", jonka meistä jokainen on omassakin elämässä huomannut halusipa tai ei, täällä näkee niitä kuuluisia kalifornialaisia surffaripoikia ja Kate Perryn kuvaamia Californian curlseja.



Käveltiin The Doorsin Venice Beachin tuntumasta merenrantaa pitkin Santa Monica Pierille, jossa on siis virallinen Route 66 pääteasema, tollainen söpö huvipuisto ja esimerkiksi Bubba Gump, Forrest Gumpin inspiroima ravintola, jossa on kivoja Forrest Gump-tuotteita ja merellistä ruokaa. Tarjoilijoiden selissä lukee Run, Forrest, Run, joka kosketti mua jotenkin.



 Jos olisin sellainen juoksijatyyppi, varman mun bucket-listassa olisi kipaisu tässä rannassa.


Rantsukävelyjen lisäksi vietettiin aikaa Targetissa kuolaamassa kaiken sen amerikkalaisen roinan määrää. Ja iltapäivällä suunnistettiin Orange Countyyn shoppailemaa Orange outletseihin. Aikaa oli vain pari tuntia, joten tehoilin Hollisterin outletin (hyvät hinnat, ei huippuvalikoimaa), Victoria's Secretin myymälän, jossa mopedi karkasi totaalisesti käsistä, Old Navyn ja American Eaglen. Tuolla olisi ollut putiikkia koko päiväksikin, siis mä voisin viettää yhden päivän varmaan pelkästään Wall- Martissa, ihan for old times sake, mutta meillä oli muuta ohjelmaa illaksi.


Holiday Innistä huone ja sitten taksilla Honda-areenalle katsomaan peli Anahemin - Dallas. Oli tosi vauhdikasta, nopeaa, agressiivista jääkiekkoa, hallissa hyvä tunnelma, nachot lämpimiä ja olut kylmää.


Kaikkea tollasta hauskaa lisäohjelmaakin siellä oli. Tanssikameraa ja pusukameraa. Ducksit ei valitettavasti voittaneet, mutta ei se haitanut. Paikalla oli Selännetta, Koivua ja kumppaneita katsomassa muitakin suomalaisia, kuulin kaupassa useampaakin suomalaista henkilöä.

Missasin yhden loistavan valokuvan, ihana jenkkimummeli hiusdonitsissaan ja Selänne-paidassaan olisi ollut aarre.


Nachojen jälkeen aloin pilkkiä. Olin ihan järkyttävän väsynyt. Onneks oli jo kolmas erä menossa. Siitä sitten taksilla sutjakkaasti hotskulle ja nukkumaan. Valitettavasti taas heräsin yliaikaisin, mutta sainhan nyt kirjoitettua tämänkin alta pois ;) 

Seuraavaksi lähdetään huitsinnevadaan. Viva Las Vegas!



4 kommenttia:

  1. No jopas. Samat lätkäpelit ja OC:n outletit koluttu samoihin aikoihin. Ja Wallmart; mulla meni lähes 4h ja tuntui, että jouduin kiirehtimään kaikessa :D
    Kivasti oot kirjoittanut näitä juttuja, tulee haikee fiilis..

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Millainen reissu teillä oli, kiersittekö Vegasia tai San Franciscoa? Me ollaan nyt Tukholman Arlandan loungessa ja seuraavaksi kohdataan ilmeisesti toi jet lag. Paitsi että ei se täysin helpottanut koko kahden viikon aikana sielläkään suunnalla. Oivoi. Nyt on pitkä aika istua kotisoffalla ja ihmetellä reissuja..onhan tää haikeeta.

    VastaaPoista
  3. Me koluttiin oikeestaan vaan Venice ja noi perus Hollywoodit, Beverly Hillsit sun muut (Hollywood oli kyllä aika kuvottava..) ja yhtenä päivänä ajeltiin San Diegoon ihmettelemään. Kalifornia on niin järkyttävän kokoinen, että siellä pitäis olla useita viikkoja ja ottaa yks "pieni" paikka kerrallaan haltuun, meillä ainakin meni hullun paljon aikaa autossa istumiseen..
    Mulla on myös onneks toi kehonkello syntymäsekasin, eikä muhun vaikuta juuri mitkään aikaerot. Mutta se lentokoneesta mukaantarttuva turvotus on kuvottavaa..

    VastaaPoista
  4. Juu, autossa istuttiin mekin suurin osa ajasta ja vain pinnalliset vaikutelmat suurimmasta osasta paikkoja. Hollywood ja Las Vegas oli varmana vähiten suosikkeja, tosin toi Dr Phil show jotenkin nosti Hollywoodin pisteitä ja toi siihen yleiseen henkiseen tyhjyyteen sävyjä. Floridan Sunrisessa on parempi outletti kuin OC:n, jos siellä käy kiekkoa katsomassa. Mulla on kohtuullisen sekaisin tää elo nyt, mutta kai tää tästä...

    VastaaPoista