sunnuntai 13. toukokuuta 2012

mun paras suklaakakku ja muuta puuhaa

Toukokuinen weekend. Virtaa ja energiaa on kuin patteripupulla.

Lauantaina ensiksi K-Rautaan, sillä sauna on maalattava nyt. Ei kesällä, ei lomalla, nyt. Pikisävyiset saunavahat mukaan ja terassin tummat käsittelyaineet pakettiin kans. Lähes ostan tonnin kiukaankin. Ehkä sitten maanantaina, päätän, ja poistun purnukoitten kanssa.

Sieltä IKEA:an. Jos on niin pässi, että on päästävä sinne lauantaina, pitäisi ainakin muistaa ottaa kuulosuojaimet mukaan. Lasten kiljunta on niin määrätietoista, että vielä parkkipaikallakin kuulen kaikuja.  IKEA:sta mukaan lähtee vähän somistetta saunaan ja muuta pientä ja halpaa.

Sitten ruokakauppa. Sieltä kotiin leipomaan kakku. Mun paras suklaakakun ohje on jäädytetty suklaakakku, se onnistuu aina, se on kätevä tehdä ennakolta pakkaseen, se on parempaa kuin mikään suklaajäätelö tai kakku tai mikään periaatteessa ja sen lisukkeeksi sopii mikä vaan. Marengit, kermavaahto, mansikat, mangomousse. Name it. Sen tekee sitäpaitsi tosi nopeasti. Olen tehtaillut näitä jo 1990-luvulta alkaen ja jakanut reseptiä ahkerasti kavereille ja sukulaisille.


Näin se tehdään:

Jäädytetty suklaakakku

Pohja: 100g voita
1 dl sokeria
1 muna
1/2 dl vehnäjauhoja, perunajauhoja ja kaakaojauhetta kutakin
1 tl leivinjauhetta.

Vatkaa voi ja sokeria. Lisää muna hyvin vatkaten ja sitten varovasti sihdin läpi kuivat aineet. Asettele irtopohjavuokaan leivinpaperi ja asettele taikina sinne. Uuniin 175 astetta ja 20 minuuttia.

Täyte: 1 levy taloussuklaata
250 g mascarponea
vähän vajaa 1 dl sokeria
1 muna
2 dl kuohukermaa

Sulata suklaa. Sekoita mascarponeen. Sekoita muna hyvin joukkoon. Sitten huiskaise sokerit ja lopuksi vaahdoksi vatkattu kuohukerma. Asettele uunista otettuun ja hieman jäähtyneseen kakkuvuokaan. Pakastimeen pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele sitten miten haluat. Suklaalastuilla, kermavaahdolla, marengeilla, mansikoilla..

Kaakun jälkeen: Berthaan. Ihana mies oli varannut meille pöydän mun lempiravintolasta.


Ihan kiinnostavassa seurassakin syötiin, sillä naapuripöydässä oli Kiira Korpi kaikessa hehkeydessään miesystävänsä kanssa. Ruoka oli taas jotain käsittämättömän hyvää. Tonne kannattaa mennä jo sen niiden leivän ja voin takia. Ja mahtavat viinit on aina suunniteltu joka vaihtoehdolle. Ehdottomasti Tampereen paras ravintola.

Otin alkuun lahnaa, jonka seurana oli hölskykurkkuja ja kuohkeaa kermaista jotain. Lahna oli just sellaista kuin lapsena sai ja se maistui vain tuoreelta kalalta, voilta ja suolalta. Täydellistä. Pääosasto oli kirjolohta, joka suli suuhun, uusia perunoita, tomaattia, pinaattia. Ihanaa. Yhdysvaltalaista Chardonneyta Washingtonin osavaltiosta. Jälkiruuaksi otin rommikakkua, suklaa- ja mangomoussella. Vyöryin onnellisena ulos.


Sitten kotiin laittamaan sauna siihen kuntoon, että heti aamulla voi alkaa huiskia pensseleiden kanssa. Jonka jälkeen pari leffaa ja karkkia.. (Brokeback Mountain ja I'm still here)


Sunnuntaina paistoi aurinko. Hetken pohdin jo terassinkin maalaamista. Mutta adhd-tyypinkin pitää joskus toimia organisoituneesti. Saunaan siis. Kiukaat, terassit ja muut lukemattomat puuhat hoidetaan seuraavassa inspiraatiossa.

Parin tunnin aherruksen jälkeen vaalea, tylsä sauna sai vähän savusaunamaista ilmettä. Tosta kiukaasta vaan vielä pitää päästä eroon. Sellainen kiviröykkiösysteemi siihen on saatava.


Ja äitienpäiväkin vielä. Parasta on ne itsetaiteillut kortit :) nyt sain seuraksi vielä kaikkea pientä, esimerkiksi itse leivottuja muffinseja, joita oli isän luona kuumeisesti valmisteltu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti