Tänään tavoittelin hieman Floridan matkan dominkaanisen pikaravintolan tyyppistä ateriaa. Floridan sapuskasta tässä. Tein katkaravuista raikkaan lime-korianterikastikkeen, sille pohjaksi smetanasta, chilistä ja limestä soosin, niitä tarjoilin nachojen kanssa ja sitten rinnalle vuohenjuustolla, basilikalla ja kirsikkatomskuilla täytettyjä quesadilloja. Tuli ihan ässähyvää kesäruokaa.
Vuohenjuustotäytteisen quesadillat
Tortillalätylle sivellään vuohenjuustoa, pilkotaan pari kirsikkatomaatin siivua ja heitellään vähän basilikaa ja rucolaa. Reunoille jotain kermaista juustoa, liimaamaan kansi kiinni. Väliin voi lisätä myös esim italialaista kinkkusiivua ja tomaattipohjaista kastikettakin, juustoa vaan reunoille liimaksi.
Sitten paistellaan pannulla öljyssä molemmin puolin rapeiksi.
Alla neljä quesadillaan pilkottuna (pizzaleikkuri on hyvä leikatessa).
Latinohenkinen rapukastike ja limesoosi nachoille
3 pikkupussillista katkarapuja
1 vihreä chili ilman siemeniä pieneksi pilkottuna
1 paprika pilkottuna
1 sipuli
1 valkosipunlinkynsi
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria
1 limen mehut
Paista öljyssä katkaravut, heitä sekaan loput ainekset. Korianteri ihan loppuvaiheessa. Kuullota lämpöiseksi.
Limesoosi
2 dl smetanaa
1 limen raastettu kuori ja mehut
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 vihreä chili pilkottuna
Sekaa ainekset smetanaan ja anna maustua hetki. Voi tehdä myös kermaviiliin, jos haluaa kepeämmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti