tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 3: Joulun musalista

Spotifyn jouluinen lista on pyörinyt minulla jo tovin. Lista elää ja muuttaa muotoaan kohti joulua ja viime vuosien tapaan en kaipaa ollenkaan sellaista iloista lasten laulantaa taustalle. Spotifyn suuri murhe on, että jotkut avainlaulut sieltä sitten aina puuttuu. Haluaisin ehdottomasti soittaa Happy Xmas (War is over) satoja kertoja ennen aattoa nimenomaisesti Lennon & Ono -versiona, mutta ei. Hanoi Rocksin Dead by X-mas olisi  myös listalla, jos se olisi Spotifyssa.

Lukuisat listani kappleista tulevat A Very Special Christmas -levyltä, jonka omistin aikoinaan lp-versiona ja jonka Madonnat, Bryan Adamsit ja Springsteenit edustavat minulle traditionaalista joululaulantaa.

Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen on paras joulubiisi ever. Se oikeasti puhuttelee minua.


Amerikkalaiset r&b vaikerrukset ja emotionaaliset hoilotukset ovat mielestäni jouluisia myös. Niissä on sellainen jouluinen kuorrute, joka tuo oikeaa fiilistä niihin rentoihin hetkiin joulupyhinä. Enkä ole täysin immuuni Bubblen joululevyllekään. Frank Sinatra White Christmas on kuitenkin paras White Christmas.

Varpunen jouluaamuna itkettää aina, joten sitä en kuuntele liiallisia määriä. Minulla on veli taivaassa tai mihin kuolleet nyt sitten menevätkään ja sellaista asiaa ei käsitellä koskaan loppuun.

Sylvian joululaulu, Pähkinänsärkijän melodiat, Walking in the air ovat myös sellaisia, joita on pakko kuunnella useita kertoja ja varsinkin tuo ensimmäinen on se, jonka laulan tunteella mukana.

Mikä on sun mielestä parasta joulumusaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti