torstai 19. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku 19: Joulupyhien blinit


Olen suuri blinien ystävä niinkuin aktiivisempi lukija tietää. Olen täällä blogissa postannut usein reseptejä, esimerkiksi täällä. Yleensä meillä blinit nautitaan mädin, smetanan ja punasipulisilpun kanssa. Lisäksi aina on tatti- tai sienimuhennosta, suolakurkkuja, hunajaa, hapankaalia ja vodkaa. Juomapuolelta Riesling menee mielestäni blinien kanssa myös sointuvasti.

Joulupöydässä blinit tarjoillaan valmiiksi aseteltuna, alkupalana. Mieluiten mädin tai kaviaarin kanssa. Kun joulun safkat alkavat ällöttää, voidaan jatkaa sitten kokonaisella blinikattauksella taas. Voisin oikeastaa syödä blinejä ihan reippahasti itsenäisyyspäivän tienoosta uudelle vuodelle asti, kyllästymättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti