Wasabisilli
150 pkt suolattuja sillejä palasiksi pilkottuna
1 ranskankerma
½ sipuli pilkottuna
6 tl wasabitahnaa (alkuperäinen ohje 2tl)
tilliä
Sekoita ainekset keskenään. Tarvitsee maustumisaikaa vähintään muutamia tunteja. Tarjoile perunoiden kanssa tai kalapöydässä, saaristolaisleivän päällä tai keitettyjen kananmunien seurana.
Toinen peruspurkitettava meillä on punasipulit. Nämä sopivat salaatin kanssa, pihvin tai paistin rinnalle, rosollin kupeeseen ja kinkkuleipäkin niillä mukavasti päivittyy. Myös vuohenjuuston kanssa marinoitu punasipuli on loistoyhdistelmä.
Marinoidut punasipulit
2 isohkoa punasipulia
5 rkl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
0,5 rkl sokeria
mustapippuria, suolaa, Provencen yrttejä maun mukaan
Purkkiin sipulit ja muut ainekset, anna maustua seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti