lauantai 30. huhtikuuta 2011

Peli-illan nachot ja guacamole

Tämä ohje on mukailtu amerikkalaisen kämppäkaverini Jamien ohjeen pohjalta. Hän teki tätä lihaisena versiona usein poikaystävälleen, joka käytännössä asui neljän tytön boksissamme, vaikka koko asuinkerroksen tuli olla miehetön. Amerikkalaiset, ainakin etelävaltioiden alueella asuvat, ovat vähän epärehellisiä joidenkin asioiden kanssa. Sanotaan yhtä ja taustalla toimitaan eri tavalla. Aivan uskomattoman häveliästä kansaa myös, riisuutuminen ja alastomuus ovat aikamoisia tabuja. Tarinoita saunasta kuunneltiin silmät levällään ja lopulta kysyttiin jotakin tyyliin: ovathan ne oikeasti kuitenkin vain homoille tarkoitettuja?

Asunnossamme oli siis aina mies, vaikka ei olisi saanut olla. Asunnossa olis myös aina viinaa, sillä yksi kämppis joi iltaisin lasin tai pari vodkaa, tämäkin oli äärimmäisen kiellettyä. Kämppäkuntamme katolilainen oli puheidensa mukaan neitsyt, muttta yöpyi jokaikinen yö poikaystävänsä kerroksessa, jonka piti olla naiseton. Minä olin komppanian epäkohtelias, meni monta kuukautta ennenkuin muut avautuivat minulle siitä, että olen äkäisen oloinen. Suomalaisena en tietenkään hallinnut pakollista small talkkia, varsinkaan aamuisin ei tehnyt mieli sanoa yhtään mitään, mikä on hirveän huonoa käytöstä osavaltiossa, jossa kaikille vastaantulijoille hymyillään. Yritin olla parempi ihminen keskustelun jälkeen ja opiskelin sanomaan joka välissä jokaiselle "HI! How are you? I'm fine, thanks!!"

Mutta paluu meksikolaiseen. Tämä on ihana ja nopea mättö, jolle vietellään mies kuin mies.
Guacamole on aivan ässähyvää ja nopea tehdä. Olen yhden miessuhteen aikana kehittynyt siinä niin, että pystyin tuottamaan mainoskatkon aikana kipollisen ahnaalle urokselle. Kaikki exät ja nykyinenkin ovat arvostaneet meksikolaista ruokaa, joten minulla on hirveä määrä erilaisia versioita kaikista perusjutuista.




Uuninachot ja guacamole
Nachoja pussillinen tai pari (Lidlin versiot melkein parhaita)
2 prk nachokastiketta (voi tehdä itsekin, usein teenkin, säästää rahaa ja maku on syvempi)
2 prk papusysteemiä (sitä fried beans-soossia) tai sitten vaikka purkista vaan papuja sekaan
1 loota kirsikkatomskuja
½ prk jalopenoja
1-2 pss juustoraastetta, tai sulata 1 dl kuohukermaan 1 pkt cheddaria ja lisää 5 tippaa tabascoa ja kaada se sekaan

Guacamolea
Soseutetaan sauvasekoittimella 2 avokadoa, 1 sitruunan tai 2 limen mehua, 1 valkosipuli, 1 smetana, mustapippuria ja suolaa.

Lisäksi esimerkiksi:
Smetanaa johon seattu valkosipulin kynsiä
Chilikastiketta
fetaa

Uunipellille ladataan sekaisin nachoja, chilikastiketta, tomskuja, papusosetta, jalopenoja ja juustoraastetta. Uunissa hetkenen ja nautitaan guacamolen, smetanan ja chilikastikkeen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tää ohje alko kiinnostamaan, sopis kasvissyöjällekin. Mutta tarkentaa sun pitää hivenen kädettömälle. MItä Nachokastiketta, löytyykö kaupasta iisisti? Ja mitä ihmeen fried-beans-soossia? Onko se paputölkki?
    Ja kaks pussia juustoraastetta! Eikö se oo aika paljon? Ja mitä sorttia?
    UUnissa hetkinen tarkoittaa mitä? 5 min vai 2?
    Guacamole tosin on pahaa, en tosin oo maistanut sun tekemää ikinä :)

    VastaaPoista
  2. Tää sopii kasvissyöjälle hyvin. Oon tässä käyttänyt sita Santa Marian isompaa lasitölkkiä joku taco sauce taitaa olla ja versio hot, voi olla mikä vaan. Voi tehdä myös haluamansalaisen chilikastikkeen itse. Paputölkki, metallinen, mut se on siellä meksikon sektorissa, eli sellainen pieni tölkki Pirkka/santa maria mikä vaan, jossa on pavut soossina valmiiks. Mä tykkään siitä, mut jos ei ole papujen ystävä niin ei ole must. Kaks pussia juustoraastetta on paljon ;) Mut tää on iso annos, yhdestä pussista ei peity kaikki ja sitä juustoa voisi viskoa sinne väleihinkin. Oon laittanut mozzarellaa niin ei tule niin suolaista. Uunissa silleen et nachot ei pala, mutta juusto sulaa päälle, se juusto myös vähän suojaa, sillä ne nachot todellakin kärtsää nopeasti. 5-10 min. Oon tavannut monia jotka ei tykkää guacamolesta ja arvaa oonko yllättynyt että sä et tykkää ;))

    VastaaPoista
  3. Thank you, dear friend. Tätä mä kokeilen tehdä. Tykkään (ja Kariki tykkää) kaikista aineisosista (paitti siitä Guagasta :)

    VastaaPoista
  4. Ja hei mietin vielä tota juuston määrää ja voi olla etten ole tosiaan sitä kahta pussillista kokonaan vetänyt tohon, vaan jättänyt sitä lisättäväks myöhemmin kans. Ja yhdellä pussilla varmaan riittää ihan all right.

    VastaaPoista