Joulukalenteri päättyi ja minä sitten lepäilin, ainakin bloggailusta.
Mieli on jo uudessa vuodessa, pää tulevaisuuden suunnitelmissa, niissä muutosten tuulissa, mutta hetki vielä instagram-selailua, mitäs tässä oikein olikaan.
Joulupäivänä nautiskelin itse laitellusta, kuohkeasta, kermaisesta, kevyesti potkaisevasta eggnogista ranskalaisten käsintehtyjen suklaapalasten kanssa. Oioi. Suosittelen kokeilemaan George Washingtonin reseptiä suoraan 1700-luvulta joku kerta täältä.
Haisevia ranskalaisia juustoja kera loistavan 2009-vuosikerran ranskalaista punaviiniä. Siitä oli joulu tehty. (Sitä 2009- vuosikertaa kannattaa haalia viinikellareihin, jos sellainen mahis on. Multa ne menee käyttöön samoin tein, kun niitä Ranskasta tänne kannetaan).
Tapaninpäivänä nousin ruokapöydän ääreltä vähän ulkoilemaan. Kannatti. Ihana sininen hetki Tampereen Arboretumissa.
Kolmen suklaan kakkua tein vieraille, maku oli jees, mutta en ollut muuten ihan tyytyväinen tähän. Jatkotuunausta seuraa… Alkuperäinen resepti on täältä.
Ranskalaiset pikkuleivät ei sitten taas toisaalta koskaan petä...
Uutta vuotta otettiin vastaan skumpan kanssa kotipihalla.
Joulupukki toi painekeittimen. Se on hirveän pelottava kattila, jonka nuppi pyörii vinhaa vauhtia ja pannu viheltää. Testiajossa tein kasvissosekeittoa ja voi ihme, se tosiaan valmistui viidessä minuutissa, säilytti mehevät värit ja kehitti upean maun.
Eikä muuhunkaan elämiseen. Pelotonta vuotta 2014!
Kasvissosekeitto painekattilassa/keittimessä
1 kasvisliemikuutio, 5 porkkanaa, 5 perunaa, 1 sipuli, 1/2 valkosipuli, 3 pientä bataattia, pippuria, Provencen yrttimaustetta painekattilaan ja vettä sen verran, että peittyvät. Kun nuppi pyörii, laske lämpö pienelle (9-3). 5 minuuttia. Ihmettele kattilan viheltelyä.
Päästä höyryjä varovasti pihalle. Kaada kylmää vettä päälle. Avaa. Ihmettele lisää. Ota ylimääräistä vettä pois. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää noin desi kermaa. Syö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti