maanantai 30. huhtikuuta 2012

Checkpoint: Vappumunkit

Vappuna olemme usein painelleet ylikalliiseen, ylitäyteen ja ylirumaan Särkänniemeen. Tällä kertää lapset eivät edes vaisusti yrittäneet -hyvä. Skippaan sen ilomielin. Vappupallojakaan en ole suostunut ostamaan vuosiin, olen aika natsiäiti mitä tulee hyvin hinnoiteltuihin tuotteisiin, joilla ei ole toiminnallista funktiota. (Parina vuonna lähes nöyrryin pakko-ostamaan päiväkodin tätien myymiä vappupalloja, mutta pidin linjani..)

En keksi äkkisiltään mitään surumielisempää sisustusta kuin katossa roikkuva, pölyinen, suurimmaksi osaksi jo tyhjentynyt, kuukausia sitten sinne hylätty kaasupallo. En ole tainnut tällä vuosituhannella kuin kerran tai kaksi laitella serpentiinejäkään. Muistan kyllä, että ne olivat omassa lapsuudessa minulle isokin juttu, mutta nyt en keksi turhempaa sotkua kuin niitten kanssa säätäminen. 

Selvää on, että leikkimielisyyttä ei löydy mihinkään pukeutumiskokeiluihin. Dissaan suurella volyymillä kaikkia tilaisuuksia joihin äitiparkoja yritetään saada pukeutumaan pelleasuihin. Olen ihan riittävän pelle normielossakin, että jaksaisin etsiä uusia sävyjä nolouteeni vappuisin.

Munkkeja ja simaa olen useimmiten sentään laittanut, mutta tällä kertaa en jaksanut virittää simaämpäreitä, joten ostin ne pullotetut simaset suoraan Ahlmannilta, munkit paistoin sentään itse.

Teen ihan normisetillä munkkeja, mutta tällä kertaa lisäsin taikinaan 2 muussattua banaania ja yhden limen mehun. Munkit pyörittelin kanelisokerissa. Tuli ihan hyviä :)

Lapset olivat kinunneet jo viikkoja sushia, joten oikaisin tässäkin ja vein troikan Marusekiin.Yli 50 sushia katosi alle kymmenessä minuutissa ja tarjoilija ihmetteli suureen ääneen, että ei ole ennen nähnyt lasten syövän sushia sellaisella innolla. Yleensä vanhemmat kuulemma saavat lapsensa maistamaan muutaman palleron ja sitten keskityttään jälki-ruokaan. No minä joudun kyllä ihan pitämään puoleni, muuten jäisin tyystin ilman. Ja niin, meillä ei ole mistään itämaisesta slow foodista kuultukaan...

Illaksi on sentään skumppa kylmässä ja se on pokspoks kun lapset menevät nukkumaan. Terassi on viritelty keski-ikäisen raivokkaalla innolla eilen rillauskuntoon, joten siinä on meidän Vapun ohjelma. Aikamoista on. Ihan kuollutta siis. 

Hankin canal+ kanavat kohta alkavien kiekkosessioiden takia ja kieltämättä töllötin kiinnostaa nyt ihan uudella tasolla iltaisin. Kaikki ne leffat, jotka on jääneet Makuunin hyllyille viime vuosina, koska olen epäillyt ko. leffojen tasoa, ovat nyt tarjolla kaapelikanavien annissa. Ihan mahtavaa. Se kaapelikanavien haukkuminen on vain kateellisten ihmisten murinaa.Munkit

5 dl kädenlämpöistä maitoa
sekaan 50 g hiivaa
sit sekaan:
1 1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
3 tl kardemummaa
2 munaa
2 muussattua banskua
1 limen mehu (maistuu hyvin miedosti)
sitten vaan sekoittelemaan reilu litra jauhoja, nyt laiton täysjyvävehnää
ja loppuvaiheessa 100g voita

Kohottele 20 min. Sitten leivo pulliksi. Kohota lisää. Paista esim kookosrasvassa. Pyörittele kanelisokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti